18.08.2024
Телеканал NTD

Збройний напад в Ізраїлі: двоє людей загинуло, шестеро поранено

Збройний напад в Ізраїлі: двоє людей загинуло, шестеро поранено

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю затято сперечається із законодавцем. Градус напруженості в країні зростає після низки нападів..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю затято сперечається із законодавцем. Градус напруженості в країні зростає після низки нападів арабів на ізраїльських громадян.

Так, у неділю двоє людей з автоматами зчинили стрілянину на вулиці міста Хадера. Двоє ізраїльтян загинуло, ще шістьох було поранено. Самих терористів нейтралізували.

[Асаф, очевидець]:
«Ми з дружиною їхали в машині, коли почули постріли. Ми не зрозуміли, що це було. Уповільнили хід і побачили на дорозі двох людей. Пострілів було багато. Ми пригнулися, а вони стріляли в наш бік».

Напад стався, коли держсекретар США Ентоні Блінкен та міністри закордонних справ Об’єднаних Арабських Еміратів, Бахрейну та Марокко відвідали країну для участі в саміті. 2020 року вони нормалізували відносини з Ізраїлем.

Раніше ізраїльська служба безпеки попереджала, що у квітні цього року, тобто перед священним для мусульман місяцем Рамадан, може зрости кількість нападів на ізраїльтян. У попередні роки цей період теж був неспокійним.

Місто Хадера розташоване приблизно за 50 кілометрів на північ від Тель-Авіва. Відповідальність за стрілянину поки що ніхто не взяв. Уряд назвав це терактом.

[Омер Бар-Лев, міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю]:
«Це для всіх нас тяжкий вечір. Для поліції та уряду це лише початок. Багато відділів спеціального призначення працюють у всій країні, щоб переконатися, що спільників цього вбивства більше немає».

Інцидент стався за п’ять днів після того, як ізраїльський араб кинувся з ножем на перехожих у місті Беер-Шева. Нападника смертельно поранив інший перехожий.
Коротке посилання на цю сторінку:

Збройний напад в Ізраїлі: двоє людей загинуло, шестеро пораненоЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуНирки — у центрі нової кризи в НепаліМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівФермери блокують автомагістралі в усій Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: