26.09.2024
Телеканал NTD

Два руйнівні торнадо налетіли на південь США

Два руйнівні торнадо налетіли на південь США

Жителі американського штату Техас розбирають завали після стихійного лиха. Центром штату пронеслося щонайменше два руйнівних торнадо...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Жителі американського штату Техас розбирають завали після стихійного лиха. Центром штату пронеслося щонайменше два руйнівних торнадо.

Це місто Раунд-Рок. Місцевий житель Террі каже, що йому та його дружині відносно пощастило. Їх не було вдома, коли налетіла стихія.

[Террі Грондін, постраждалий]:
«Ми намагалися пробратися сюди, але вулиці було заблоковано. Та я все одно прибіг і коли побачив будинок, то був просто в розпачі. Я не знав, що робити. Якщо чесно, досі не знаю».

У Раунд-Році мешкає 120 тисяч осіб. Загиблих немає, але деякі дістали легкі травми. А ось щодо будинків, то багато з них перетворилося на купи уламків.

Також тисячі сімей лишилися без світла.

Кевін і Лорен вижили, ховаючись у ванній кімнаті.

[Кевін та Лорен Ратледж, постраждалі]:
«Я чув, як розбивається скло, знав, що будуть руйнування, але не думав, що аж такі. <…> Здавалося, ми потрапили у фільм “Ядерний смерч”. Ми сховалися у ванній, адже всі корінні техасці знають, що сантехніка йде глибоко, і найкраще бути у ванній чи туалеті. Але туалети просто зроблені з фанери».

Як кажуть метеорологи, штормова система, з якої виникли смерчі, досі небезпечна й може принести сильний вітер, град та нові торнадо до інших регіонів Техасу та Оклахоми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Два руйнівні торнадо налетіли на південь США137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: