29.05.2024
Телеканал NTD

ООН закликає КНДР відкрити кордони для гумдопомоги

ООН закликає КНДР відкрити кордони для гумдопомоги

ООН закликає Північну Корею відкрити свої кордони для працівників гуманітарних організацій та імпорту харчів. Про це..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

ООН закликає Північну Корею відкрити свої кордони для працівників гуманітарних організацій та імпорту харчів. Про це заявив спецдоповідач із КНДР Томас Охеа Кінтана. За його словами, самоізоляція країни під час пандемії, найімовірніше, погіршила ситуацію, через що багатьом людям загрожує голод.

Кінтана каже, що в країні від голоду постійно страждає щонайменше десять мільйонів людей.

[Томас Охеа Кінтана, спецдоповідач ООН з питань КНДР]:
«Це понад 40 % населення країни. Лише 29 % дітей віком від 6 до 23 місяців більш-менш нормально харчуються. Недоїдання залишається основною причиною материнської та дитячої смертності».

За словами Кінтани, влада КНДР має припинити порушувати права людини в системі таборів для політв’язнів.

[Томас Охеа Кінтана, спецдоповідач ООН з питань КНДР]:

«Поки цього не станеться, треба й далі докладати зусиль, щоб створити трибунал чи аналогічний механізм у Міжнародному кримінальному суді та притягувати винних до персональної відповідальності».

Також Кінтана зазначив, що закриття кордонів та обмеження на пересування всередині країни заважають ринковій активності, а також перекривають доступ до товарів першої потреби. Але найстрашніше не це.

[Томас Охеа Кінтана, спецдоповідач ООН з питань КНДР]:
«Є правило стріляти в людей, які намагаються перетнути державний кордон в обох напрямках. А в грудні 2020 року ухвалили жахливий закон, який передбачає страту за доступ до забороненої інформації, особливо іноземного походження».

З початку пандемії Північна Корея не повідомила про жоден випадок COVID-19. Водночас більшість іноземних гуманітарних організацій та посольств залишили країну, бо через обмеження працювати далі було неможливо.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН закликає КНДР відкрити кордони для гумдопомогиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в Японії2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжею

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: