29.02.2024
Телеканал NTD

ВООЗ заявляє, що пандемії ще далеко до завершення

ВООЗ заявляє, що пандемії ще далеко до завершення

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що пандемії коронавірусу ще далеко до завершення. Такого висновку експерти організації..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що пандемії коронавірусу ще далеко до завершення. Такого висновку експерти організації дійшли на підставі даних про кількість хворих та померлих від COVID за останні дні.

[Маргарет Гарріс, представниця ВООЗ]:
«Пандемія далека від завершення. Цього тижня ми бачимо збільшення кількості заражених, і, на жаль, ми досі реєструємо 60–70 тисяч смертей (за тиждень). Тож ми безперечно перебуваємо в епіцентрі пандемії».

Раніше ВООЗ заявила, що гостра фаза пандемії може закінчитися цього року. Утім, в організації наголошують, що головним фактором у цьому процесі стане масова вакцинація населення. На думку експертів, щеплення має зробити щонайменше 70 % жителів кожної країни.

Нових випадків захворювання на COVID упродовж попередніх кількох місяців ставало менше. Проте минулого тижня показники знову поповзли вгору. Причому в більшості країн світу.

Так, про нові спалахи повідомили в Китаї. Там у деяких провінціях обмежили пересування людей та розпочали масове тестування.

Тільки за офіційною статистикою щодоби в країні реєстрували понад 2000 нових хворих. І це тоді як офіційні дані в КНР часто дуже занижені й реальна кількість інфікованих може бути набагато більшою.

Китай ще повідомив про першого за понад рік померлого від COVID.

На думку експертів ВООЗ, зростання кількості хворих спричинило кількома факторів. Перший — це сам штам вірусу омікрон, який вважають дуже заразним. Другий фактор — це поступове скасування антикоронавірусних обмежень, яке відбувається в різних країнах.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ заявляє, що пандемії ще далеко до завершення«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunВ Україні новий головнокомандувачНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: