28.07.2024
Телеканал NTD

Британські волонтери очищають «Золотий храм» в Індії

Британські волонтери очищають «Золотий храм» в Індії

Узявши до рук ганчірки й зубні щітки, 50 добровольців відтирають від бруду «Золотий храм» в індійському..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Узявши до рук ганчірки й зубні щітки, 50 добровольців відтирають від бруду «Золотий храм» в індійському Амрітсарі. Вихлопні гази та пил приглушують блиск позолоти. Тому будівлю упорядковують щороку.

Золоті стіни відмивають мильною водою на натуральній основі. Її роблять із плодів дерева ритха. Значне забруднення усувають лимонним соком. Потім золоте покриття полірують.

Усю цю роботу виконують волонтери із Великої Британії. Зазвичай на очищення храму йде десять днів.

[Гурдіял Сінгх, волонтер]:
«Усі ми залишили свою роботу й приїхали сюди, щоб очистити “Золотий храм”».

«Золотий храм» збудували на межі XVI і XVII століть. Головна частина храму стоїть посеред ставка. До неї можна потрапити вузьким мармуровим мостом.

Щороку сюди приїжджають мільйони туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британські волонтери очищають «Золотий храм» в ІндіїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуВ Італії вимирають газетні кіоскиРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: