26.12.2024
Телеканал NTD

ООН намагається зібрати для голодних єменців понад 4 млрд доларів

ООН намагається зібрати для голодних єменців понад 4 млрд доларів

ООН збирає понад 4 мільярди доларів для Ємену, де йде війна. Його жителям дуже треба гуманітарна..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

ООН збирає понад 4 мільярди доларів для Ємену, де йде війна. Його жителям дуже треба гуманітарна допомога. Понад 17 мільйонів єменців страждають від недоїдання. У середині цього року ця кількість може досягти 19 мільйонів.

[Діна аль-Мамун, директор центру допомоги цивільним]:
«Ми бачимо, що майже три чверті населення Ємену потребують гуманітарної допомоги. Я пам’ятаю, що за два-три роки конфлікту це була половина. Нині вже три чверті».

Уже сім років у країні триває громадянська війна. Уряду протистоять повстанці-хусити. Водночас ООН зазначає, що багато гуманітарних організацій мусили припинити надавати допомогу.

У конфлікті на стороні влади бере участь Саудівська Аравія та її коаліція. Вона блокує постачання, щоб не допустити ввезення зброї. Але це зменшило обсяг доступного продовольства.

[місцевий житель]:

«Нам нічого не дають. Торік дали трохи рису, пшениці, пляшку олії. Та більше ми їх не бачили. Виживаємо завдяки синові, який збирає і продає пластикові пляшки та металеві банки».

У 2020 році ООН змогла зібрати лише трохи більше ніж половину потрібної суми. Тоді країні хотіли виділити 3,4 мільярда доларів. Торік зібрали 2,3 мільярда.

Всесвітня продовольча програма застерігає, що без фінансування єменцям загрожує великий голод.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН намагається зібрати для голодних єменців понад 4 млрд доларівБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: