20.12.2024
Телеканал NTD

Центр Токіо став рожевим через цвіт сакури

Центр Токіо став рожевим через цвіт сакури

Квітуча сакура забарвила центр Токіо в рожевий колір. Тисячі японців поспішають до парків, щоб насолодитися краєвидами...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Квітуча сакура забарвила центр Токіо в рожевий колір. Тисячі японців поспішають до парків, щоб насолодитися краєвидами. Недавно влада скасувала карантинні обмеження, але попросила не збиратися на пікніки.

[жителька Токіо]:
«Сакури повністю розцвіли, і це чудово. Прекрасно».

[жителька Токіо]:
«Я приїхала сюди вперше за тривалий час і бачу набагато більше людей, ніж раніше. Думаю, пандемія поступово йде на спад».

Цього року сакура зацвіла на чотири дні раніше, ніж зазвичай. Традиція нею милуватися в Японії називається «ханамі». Люди збираються у парках сім’ями чи з друзями й влаштовують під вишнями пікніки.

Цвітінням сакури в Країні Вранішнього Сонця почали милуватися ще в III столітті. Спершу це було привілеєм імператорів та придворних. У період Едо — з XVII по XIX століття — сакури садили в усій Японії, і традиція стала загальнонаціональною.
Коротке посилання на цю сторінку:

Центр Токіо став рожевим через цвіт сакуриЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: