24.12.2024
Телеканал NTD

16-річний пілот вирушив у політ навколо світу

16-річний пілот вирушив у політ навколо світу

16-річний Мек Разерфорд вирушає в кругосвітню подорож з аеродрому в Болгарії. Юний пілот вирішив піти стопами..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

16-річний Мек Разерфорд вирушає в кругосвітню подорож з аеродрому в Болгарії. Юний пілот вирішив піти стопами своєї сестри Зари й потрапити до Книги рекордів Гіннеса.

Якщо йому все вдасться, то він стане наймолодшим пілотом-чоловіком, який самотужки облетить земну кулю. Наразі титул належить британцю Тревісу Ладлоу. Він встановив рекорд у 18 років.

Навколосвітній політ 19-річної Зари Разерфорд тривав п’ять місяців — із серпня минулого року до січня. Вона стала наймолодшою жінкою, яка сама облетіла земну кулю. Також вона перша людина, яка здійснила навколосвітню подорож на надлегкому літаку.

[Мек Розерфорд, пілот]:
«Коли сестра облетіла весь світ, я зрозумів, що хочу почати свою кар’єру з навколосвітньої подорожі. Сестра мене надихнула».

Як і його сестра, Мек вирушає в подорож на моноплані Shark. Цей надлегкий літак розвиває швидкість 330 кілометрів за годину. Він розрахований на двох людей, але тут замість крісла пасажира встановлено додатковий паливний бак.

Пілот пролетить над 52 країнами й п’ятьма континентами. Перша зупинка буде в Італії. Звідти він полетить на південь до Африки, потім на північ до Індії, Китаю, Південної Кореї та Японії. Після цього вирушить на Аляску та продовжить шлях уздовж західного узбережжя США до Мексики. Потім він попрямує на північ уздовж східного узбережжя до Канади, перетне Атлантику, зупиниться в Ісландії, Великій Британії та завершить подорож у Софії. Залежно від погодних умов на це піде від трьох до п’яти місяців.

[Мек Розерфорд, пілот]:
«Я хочу показати, що не обов’язково бути старшим ніж 18 років, щоб досягти чогось неймовірного. Це можна зробити й раніше, не обов’язково чекати».

Мек має два громадянства: бельгійське й британське. Він налітав сотні годин зі своїм батьком-пілотом. Його мама теж пілот. Мек отримав ліцензію у 2020 році у віці 15 років і на той час був наймолодшим у світі пілотом.
Коротке посилання на цю сторінку:

16-річний пілот вирушив у політ навколо світуОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у Бельгії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: