24.08.2024
Телеканал NTD

Мільйон нарцисів цвіте в найстарішому парку Лондона

Мільйон нарцисів цвіте в найстарішому парку Лондона

Море жовтих нарцисів прикрасило відомі парки в Лондоні. На вулиці плюс 20. У британській столиці —..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Море жовтих нарцисів прикрасило відомі парки в Лондоні. На вулиці плюс 20. У британській столиці — весна.

[Майк Тернер, помічник управителя Сент-Джеймського парку]:
«Мільйон нарцисів цвіте в Сент-Джеймському парку, і мільйон — у Грін-парку. Зазвичай щороку ми садимо 18 тисяч нових цибулин, щоб оновити клумби».

У парках ростуть нарциси різних сортів. Завдяки цьому вони цвітуть із лютого по травень. Особливо багато жовтих відтінків.

Нарциси посаджені так, що утворюють невеликі галявини. Це дає змогу вільно косити траву, не ушкоджуючи квіти. До того ж залишається достатньо місця для відпочинку людей.

Улітку нарциси змінюють інші квіти. Їхні види й сорти можуть варіюватися з року в рік. Також ландшафтні дизайнери іноді змінюють форми клумб, але переважно дотримуються традицій. Сент-Джеймський парк вважається найстарішим у Лондоні.

[Майк Тернер, помічник управителя Сент-Джеймського парку]:
«Ми завжди стежимо за тим, щоб улітку в нас росла червона герань і незабудки, а також рослини з білими квітками. Тобто червоний, білий та синій завжди є на літніх клумбах. Червона герань символізує мундири гвардійців».

Останніми двома роками в Сент-Джеймському парку й Грін-парку не так велелюдно, як до пандемії. Але люди поступово повертаються на роботу до офісів і приходять відпочити серед квітів. Також більшає туристів.

А в червні тут святкуватимуть платиновий ювілей королеви Єлизавети II. Вона на троні вже 70 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мільйон нарцисів цвіте в найстарішому парку ЛондонаЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: