20.10.2024
Телеканал NTD

Квітуча сакура прикрасила алеї Вашингтона

Квітуча сакура прикрасила алеї Вашингтона

Рожевий серпанок огорнув знамениті алеї у Вашингтоні. Уздовж приливного басейну пишно цвіте сакура, а отже, до..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Рожевий серпанок огорнув знамениті алеї у Вашингтоні. Уздовж приливного басейну пишно цвіте сакура, а отже, до міста прийшла весна.

[Джин Бейкер, туристка з Вісконсину]:
«Побачити цвітіння сакури під час першої після пандемії далекої поїздки — це немовби знайти заповітну перлину».

[Енн Армстронг, жителька Вашингтона]:
«Я почуваюся вільніше, особливо на вулиці. Приємно зняти маску, побачити обличчя людей і вдихнути свіже повітря».

Помилуватися цвітінням сакури щодня приходять тисячі людей. Дерева висаджено вздовж алей, що ведуть від будівлі Капітолія до пам’ятника Вашингтону й меморіалу Джефферсона.

Сакури 100 років тому подарував Вашингтону мер Токіо. Загалом тут висадили 3000 таких дерев. Водночас уряд Японії щороку замінює 90 старих вишень на молоді.

Сакура зазвичай цвіте два-три тижні. У цей час тут проводять святкові заходи, зокрема парад та фестиваль повітряних куль.
Коротке посилання на цю сторінку:

Квітуча сакура прикрасила алеї ВашингтонаПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: