26.03.2024
Телеканал NTD

102-річний тайський спортсмен завойовує золоті медалі

102-річний тайський спортсмен завойовує золоті медалі

102-річний тайський спортсмен Саванг Джанпрам одягає бігові кросівки. Цієї хвилини чекав цілий тиждень. У Таїланді проходить..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

102-річний тайський спортсмен Саванг Джанпрам одягає бігові кросівки. Цієї хвилини чекав цілий тиждень. У Таїланді проходить чемпіонат серед літніх атлетів. Вони змагатимуться в бігу на 100 метрів, стрибках у довжину, а також метанні диска та списа.

Саванг — найстаріший спринтер країни. Стометрівку пробігає за 28 секунд. Це його особистий рекорд. Чоловік серйозно займається спортом уже чотири роки. Щороку бере участь у чемпіонаті Таїланду та виборює золото.

[Саванг Джанпрам, спортсмен]:
«Спорт зробив мене сильним і здоровим. До того ж фізичні вправи поліпшують апетит, тому я добре їм».

Тренує літнього атлета його 70-річна дочка.

[Сіріпан Джанпрам, дочка літнього спортсмена]:
«Мій тато завжди позитивно мислить, ніколи не думає про погане. Завжди має гарні думки й відмінний настрій, тому і психічне здоров’я міцне. До того ж він став значно сильнішим. До занять спортом у нього тремтіли руки, але тепер такого немає».

Населення Таїланду старіє. Одночасно стає більше літніх спортсменів. Якщо 26 років тому в чемпіонаті брали участь 300 атлетів, то тепер їх понад 2000.

[Віват Вігрантанорос, президент організації Asia Masters Athletics]:
«Спорт — один зі способів зміцнити здоров’я і створити хороше соціальне середовище. Усі, хто приходить змагатися, забувають про свій вік. І ті, хто про нього не пам’ятає, стають щасливішими».

Перед змаганнями Саванг тренується двічі на день. У вільніші дні він насолоджується ранковими прогулянками в компанії дочки. А вдень вони виконують звичайну хатню роботу.
Коротке посилання на цю сторінку:

102-річний тайський спортсмен завойовує золоті медаліПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого Валентина40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: