26.02.2024
Телеканал NTD

Австралія закупить дрони, щоб літати над пінгвінами

Австралія закупить дрони, щоб літати над пінгвінами

Польоти над пінгвінами й льодовиками Антарктиди в найближчі десять років забезпечуватиме Австралія. Вона направить на континент..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Польоти над пінгвінами й льодовиками Антарктиди в найближчі десять років забезпечуватиме Австралія. Вона направить на континент дрони й вертольоти.

Як повідомив прем’єр-міністр Скотт Моррісон, на програму спостереження виділять понад пів мільярда доларів.

За його словами, літальні апарати стануть «очима», які дадуть змогу стежити за таненням льодовиків і зміною клімату, а також контролювати питання безпеки.

На такий крок Канберра пішла через те, що Китай почав робити кроки для нарощування своєї присутності на білому континенті.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Ми маємо захиститися від загроз в Антарктиді. Ось яка ціль. І ми усуватимемо загрози шляхом наукових досліджень, формування нашого розуміння через реалізацію картографічних можливостей».

На дронах і гелікоптерах встановлять датчики й камери. Вони передаватимуть інформацію в режимі реального часу. Дальність польоту гелікоптерів становитиме майже 500 кілометрів.

Австралія претендує на коло 40 % території Антарктиди. Під її керівництвом перебувають чотири дослідницькі станції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія закупить дрони, щоб літати над пінгвінамиЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: