25.02.2024
Телеканал NTD

Художня робота, яка скоро полетить на Місяць

Художня робота, яка скоро полетить на Місяць

Це робота британця Саші Джафрі. І вже наприкінці цього року картина полетить на Місяць. Джафрі, що..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це робота британця Саші Джафрі. І вже наприкінці цього року картина полетить на Місяць.

Джафрі, що живе в Об’єднаних Арабських Еміратах, назвав свою роботу «Ми підіймаємося разом у світлі Місяця». Це квадратна пластина із золота й алюмінію з візерунками, які нанесли на її поверхню за допомогою лазерів.

[Саша Джафрі, художник]:
«Я хотів створити картину, яка знову об’єднає людство чи допоможе возз’єднатися. Зрештою, вона складається з двох слів: любов і співчуття. Якби ми справді зрозуміли, що означають ці два слова, і дійсно активно впроваджували б їх у наше життя, то світ змінився б».

Цей місячний візерунок виставили на огляд ще під час ЕКСПО-2020 у Дубаї. Відтоді його випробовували. Треба було перевірити, як він витримує екстремальні температури на місячній поверхні.

З’ясували, що ця картина зможе існувати там мільйони років, попри коливання температури від мінус 173 до плюс 123 градусів Цельсія.

[Саша Джафрі, художник]:
«НАСА не дозволяє брати на Місяць чи в ракету що завгодно. Робота має пройти всі тести».

Місце, де розмістять картину Джафрі, стане пам’яткою світової спадщини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Художня робота, яка скоро полетить на МісяцьЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуМарокко: лазні закриті, води немаєТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: