25.08.2024
Телеканал NTD

«Музей майбутнього» відчинив свої двері в Дубаї

«Музей майбутнього» відчинив свої двері в Дубаї

Дубай відчинив двері дивовижного архітектурного творіння під назвою «Музей майбутнього». Ця семиповерхова споруда з іржостійкої сталі..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Дубай відчинив двері дивовижного архітектурного творіння під назвою «Музей майбутнього». Ця семиповерхова споруда з іржостійкої сталі ніби прийшла зі східної казки.

Живить її сонячна енергія. Вікна — у вигляді арабської каліграфії.

«Музей майбутнього» втілює амбіції Дубая і бачення того, яким буде світ через 50 років.

[Сара аль-Амірі, голова Космічного агентства ОАЕ]:

«Нам було важливо розвиватися дуже швидко, щоб наздогнати решту світу. До 1971 року ми не мали доріг, середньої освіти, електромережі й такого іншого».

Об’єднані Арабські Емірати — заможна країна завдяки викопному паливу. Проте в музеї на передній план висунули зелену енергетику, а також тему зменшення викидів СО2.

Музей пропонує відвідувачам відволіктися від своїх телефонів. Утім, усі його інсталяції мають цифрові екрани.

Тут також просять замислитися про здоров’я планети й біорізноманіття. Водночас зазначають, що прагнення до стійкого майбутнього не має перешкоджати прогресу й економічному розвитку й не означає, що людям треба повернутися до первісного способу життя.

[Брендан Макгетрик, креативний директор музею]:
«Насправді можна мобілізуватися й далі розвиватися і впроваджувати інновації. Але це слід робити свідомо».

Центральний елемент музею — затемнений дзеркальний простір, у якому можна бачити сяйні колби з уявними ДНК тварин і видів, які вимерли чи перебувають під загрозою зникнення. Зокрема, білого ведмедя. Його середовищу проживання нині загрожує потепління.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Музей майбутнього» відчинив свої двері в ДубаїКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомДва індійські ресторани судяться через куряче каріНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: