20.01.2024
Телеканал NTD

Африканська компанія робить пальне із шин

Африканська компанія робить пальне із шин

Старі покришки з одного боку — сміття, але з іншого — відмінний матеріал для перероблення. У..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Старі покришки з одного боку — сміття, але з іншого — відмінний матеріал для перероблення. У Замбії з них роблять пальне.

Голова компанії, яка застосовує технологію, каже, що цим він очищає довкілля.

[Муленга Муленга, голова компанії]:
«Наш корисний внесок у тому, що ми виробляємо газ, бензин і дизель за дуже низькою ціною, і виробництво теж значно дешевше, ніж бензин та дизель, які на заправках».

Нині вони щодня переробляють півтори тонни відходів, зокрема пластикові контейнери. З них виходить 600–700 літрів бензину й дизелю.

Утім, цього не вистачить, щоб позбавити Замбію від гір сміття чи скоротити витрати на імпорт пального, які щороку сягають одного мільярда 400 мільйонів доларів.

Тепер компанія приваблює інвестиції. Вона каже, що якщо вдасться знайти 60 мільйонів доларів, то виробництво можна буде збільшити, а коштуватиме пальне вдвічі дешевше, ніж те, що завозять із-за кордону.

Проте є питання щодо екологічності такої технології. Пластмаса й гума складаються з довгих ланцюжків вуглеводнів, які можна нагрівати й перетворювати на щось, що схоже на сиру нафту.

Процес містить спалювання відходів гуми та пластику та їх змішування з каталізатором.

Прихильники ж ініціативи кажуть, що відходи все ж ліпше переробляти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Африканська компанія робить пальне із шинОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: