25.02.2024
Телеканал NTD

Афганські біженці показали, яким бачать життя Албанії

Афганські біженці показали, яким бачать життя Албанії

Албанія очима іноземців. 20 афганських біженців зафіксували життя балканської країни на фотографіях. Їхні роботи виставили в..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Албанія очима іноземців. 20 афганських біженців зафіксували життя балканської країни на фотографіях. Їхні роботи виставили в Художній галереї Тирани.

Албанія торік, коли таліби захопили владу в Афганістані, прийняла 2400 осіб. Біженці спочатку прибували до столиці, потім їх розміщували в курортних містах уздовж узбережжя Адріатичного моря.

[Мадіха Талаш, біженка з Афганістану]:
«Ця виставка показує, як інший народ бачить красу Албанії. І ми демонструємо албанцям і собі, що Албанія є прекрасною і неповторною. Ніде ми не були такими щасливими».

За даними ООН, приблизно 90 % 38-мільйонного населення Афганістану потребують гуманітарної допомоги. Три мільйони осіб мусили покинути свій дім і стати внутрішніми переселенцями.

Афганські біженці вдячні албанцям за можливість розпочати нове життя.

[Мохаммад Зафар Джамай, організатор виставки]:
«Ми вирішили знайти спосіб віддячити. Так виникла ідея провести фотосесії, улаштувати конкурс серед афганців й організувати виставку».

Виставка фотографій проходить за підтримки мерії Тирани.

До Албанії евакуювали працівників Американської ради з міжнародної освіти та їхні родини, а також біженців, яких підтримує ФІФА. 300 осіб уже переїхали до інших країн, переважно до США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Афганські біженці показали, яким бачать життя АлбаніїЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиДва індійські ресторани судяться через куряче каріУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: