26.05.2024
Телеканал NTD

Танці левів і драконів: камбоджійців розважають під час святкування китайського Нового року

Танці левів і драконів: камбоджійців розважають під час святкування китайського Нового року

Під бій барабанів і брязкіт тарілок танцюристи в костюмі лева виконують дивовижні трюки. Так у Камбоджі..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Під бій барабанів і брязкіт тарілок танцюристи в костюмі лева виконують дивовижні трюки. Так у Камбоджі святкують китайський Новий рік.

Ця трупа виступає в торгових центрах Пномпеня та інших громадських місцях. Традиційний китайський танець лева виконують по двоє, і левів у команді кілька. Також глядачам показують захопливий танець дракона.

[глядачка]:
«Дуже приємно дивитися цей виступ — він такий гучний. Крім того, леви та дракони різних кольорів, тому на вигляд такі гарні».

Керівник трупи працює в транспортній компанії. Танцю навчився сім років тому. Виступи дають додатковий дохід.

[Гнуон Вірак, керівник трупи танцюристів]:
«Ми репетируємо щодня. У танці дракона бере участь дев’ять осіб. Вони мають бути єдиною командою і правильно виконувати танцювальні рухи. Потрібна повна зосередженість і мотивація. Також у нас виступає вісім левів. Тож треба все робити правильно й чітко».

Танцюристи виступають і в інші свята. До пандемії заробляли приблизно 20 євро щомісяця. Наразі громадських заходів мало, і танцюристів майже не запрошують. Проте Вірак має намір зберігати традиції, які прийшли з Китаю і вже давно укоренилися в Камбоджі.

[Гнуон Вірак, керівник трупи танцюристів]:
«Мені подобаються танці дракона й лева. У нас у Камбоджі залишилося не дуже багато труп. Я хочу, щоб молоде покоління продовжувало цю традицію і зробило її ще більш популярною».

Дракон та лев — китайські міфічні персонажі. Дракон уособлює силу й гідність. Лев відлякує злих духів і дарує успіх.
Коротке посилання на цю сторінку:

Танці левів і драконів: камбоджійців розважають під час святкування китайського Нового року200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: