20.02.2024
Телеканал NTD

Який найбільший гірськолижний курорт Австрії

Який найбільший гірськолижний курорт Австрії

Гірський масив Арльберг, що на заході Австрії. Тут розташований один із найбільших гірськолижних курортів Європи. 88..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Гірський масив Арльберг, що на заході Австрії. Тут розташований один із найбільших гірськолижних курортів Європи.

88 підіймачів та понад 300 кілометрів трас. Курортна зона пролягла через п’ять основних населених пунктів: Санкт-Антон, Санкт-Крістоф, Штубен, Цюрс та Лех.

Завдяки розвиненій інфраструктурі канатних доріг можна легко дістатися до схилів із глибоким снігом. Це коло 200 км спусків. Саме тому Арльберг також відомий як ідеальне місце для катання на лижах поза трасами.

Утім, свій легендарний статус курорт заслужив давно. Його історія сягає корінням початку XX століття. У 1921 знаменитий лижний інструктор Ганнес Шнайдер заснував у Санкт-Антоні першу в Австрії лижну школу.

Він здійснив революцію в катанні на лижах, розробивши власну техніку повороту. Вона поширилася в усьому світі: від Японії до США.

На висоті 1800 метрів розташоване село Санкт-Крістоф. Воно здається маленьким, але відіграло велику роль в історії формування австрійської техніки катання на лижах.

Тут працює відома альпійська школа для гірськолижних інструкторів під назвою Австрійська гірськолижна академія. Її очолює Герберт Мандль.

[Герберт Мандль, голова Австрійської гірськолижної академії]:
«Усі, від інструкторів до тренерів, проходять навчання, яке пов’язане з гірськими лижами, тут — у Санкт-Кристофі».

В академії також є табори для майстерних лижників із різною спрямованістю: фрирайд, перегони, техніка тощо.

Є тут і готель, якому 600 років. Спочатку це був притулок для туристів, яких застала негода. Його збудував пастух. Саме в цьому простому гірському місці 3 січня 1901 шестеро друзів після чудового дня катання заснували лижний клуб «Арльберг».

Сьогодні це найуспішніший гірськолижний клуб світу. Він має понад 8000 членів із 60 країн. Серед них чемпіони та олімпійські медалісти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Який найбільший гірськолижний курорт АвстріїЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямПрогулянка найромантичнішим садом світуНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіВ Італії вимирають газетні кіоскиМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: