26.10.2024
Телеканал NTD

Дім музики в Будапешті: скло й отвори на даху

Дім музики в Будапешті: скло й отвори на даху

Футуристичний дах з отворами та скляні стіни. У Будапешті запрацював новий концертний зал, який покликаний прокласти..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Футуристичний дах з отворами та скляні стіни. У Будапешті запрацював новий концертний зал, який покликаний прокласти міст між природою і музикою.

Будівлю спроєктував японський архітектор Соу Фудзімото. Назвали його Дім музики. Першими тут виступили студенти Академії імені Ференца Ліста.

[Мартон Горн, працівник Дому музики]:
«Дизайнери довго думали, як забезпечити гарну акустику. Вони знайшли кілька інноваційних рішень. По-перше, скляні стіни розташовані не паралельно, а зигзагом, завдяки чому звук розбивається».

На даху зроблено 100 так званих світлових колодязів. Через них до приміщення проникає денне світло.

За сценою є скляні панелі, які можна переміщати.

[Мартон Горн, працівник Дому музики]:
«За концертною сценою було створено скляну поверхню, яку можна регулювати. Є великі скляні панелі площею коло метра. Кожна регулюється окремо. Завдяки цьому звук можна направити до стелі, де він поглинається».

Проєкт викликав багато критики. Люди були незадоволені величезною вартістю будівлі, а також тим, що через будівництво довелося вирубати багато дерев.

Утім, відвідувачі кажуть, що споруда їм подобається.

[відвідувачка]:
«Це не звичайна традиційна будівля, але вона мене вражає».

[відвідувач]:
«Мені подобається ця будівля. Вочевидь умови, у яких її створили, були досить суперечливими. Але в довгостроковій перспективі вона знадобиться».

У будівлі є концертний зал, кілька музичних майданчиків, інтерактивні виставки та бібліотека.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дім музики в Будапешті: скло й отвори на дахуШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіПінболом захоплюється дедалі більше молодіПрогулянка найромантичнішим садом світуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеБалабан — душа музичної культури АзербайджануУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівСендбординг повертається до Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: