27.02.2024
Телеканал NTD

Найбільший у Європі фестиваль світла проходить у Копенгагені

Найбільший у Європі фестиваль світла проходить у Копенгагені

Різнобарвні вогні та щебетання птахів. Ця світлова інсталяція символізує міфічну птаху фенікс. Її створили французькі дизайнери...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Різнобарвні вогні та щебетання птахів. Ця світлова інсталяція символізує міфічну птаху фенікс. Її створили французькі дизайнери. Композиція засяяла на фестивалі світла в Копенгагені.

[Франсуа Горіо, дизайнер]:
«Ми зробили цю інсталяцію під час пандемії, тому мріємо про подорожі світом, польоти й природу».

А цю роботу створено з 5000 шматочків пластику, знайдених у природі. Їх очистили й зібрали разом у формі кулі заввишки понад три з половиною метри. Фігура символізує сонце.

Загалом дизайнери з різних країн створили 50 світлових інсталяцій, що робить фестиваль найбільшим у Європі. Конструкції встановили здебільшого вздовж набережної і на велосипедних мостах.

[житель Копенгагена]:
«Це зворушує серце й відкриває розум. Стаєш оптимістичнішим, бо зима й два роки (пандемії) ніби закінчуються, усе відкривається, і це світло нам допомагає».

Фестиваль світла триватиме три тижні. Торік його відвідало півмільйона гостей. Цього разу чекають, що їх буде більше, бо в Данії скасували карантинні обмеження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший у Європі фестиваль світла проходить у Копенгагені2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїКарнавал у Венеції може стати «платним»Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: