26.05.2024
Телеканал NTD

Бджоли без жала стають улюбленцями в Австралії

Бджоли без жала стають улюбленцями в Австралії

Австралійський еколог Саверіо Руссо знайомить дітей зі своїми улюбленцями. Як не дивно, це бджоли. Але боятися..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Австралійський еколог Саверіо Руссо знайомить дітей зі своїми улюбленцями. Як не дивно, це бджоли. Але боятися їх не треба, бо ці комахи без жала. Вони відомі як цукрові бджоли.

Крихітні комахи багатьом до вподоби, і їх охоче заводять у себе. Руссо першим на своїй вулиці в Сіднеї поселив коло дому медоносних трудівниць. Незабаром вулики поставили ще два десятки сусідів. Особливо раді діти.

[Саверіо Руссо, еколог]:
«Діти допитливі від природи й охоче вивчають біологію. І якось я помітив, що мої діти спостерігають не лише за бджолами без жала, а й за іншими комахами».

Бджоли без жала — це один з австралійських видів. З понад 2500 місцевих видів бджіл у Сіднеї лише цукрові живуть колоніями й роблять мед. Вони також важливі запилювачі. Але зараз їх стає дедалі менше.

[Саверіо Руссо, еколог]:
«Ці бджоли були частиною нашої екосистеми сотні тисяч років, а нині їм загрожують усілякі небезпеки, як-от утрата місць проживання».

Австралійський фонд «Мільярд бджіл» працює над відновленням популяцій медоносних комах. Він закликає ставити в себе біля дому вулики. Зараз на півдні Сіднея їх уже понад сто. Причому вони є не лише біля приватних будинків, а й у парках, а ще поруч із дитсадками та школами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бджоли без жала стають улюбленцями в АвстраліїПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: