20.10.2024
Телеканал NTD

На сірому пагорбі в Лімі намалювали гігантську картину

На сірому пагорбі в Лімі намалювали гігантську картину

Пагорб Сан-Крістобаль у Лімі став веселково барвистим. Частиною гігантської картини стали міські нетрі. Колись інки вважали..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Пагорб Сан-Крістобаль у Лімі став веселково барвистим. Частиною гігантської картини стали міські нетрі. Колись інки вважали цей пагорб священним, а зараз це найбідніший район столиці.

Перуанські художники вирішили додати барв у повсякденне життя й почали масштабний проєкт під назвою «Веселка». За малярські пензлі й валики взялися й місцеві жителі. Стали яскравими не лише стіни будинків, а й сходи, навіть каміння на пагорбі. А ось великі картини намалювали самі художники. На всю роботу пішло дев’ять місяців.

[Карла Маган, художниця]:
«Тут майже 1000 розфарбованих домів. Вони займають понад 300 тисяч квадратних метрів».

Художники зобразили сцени зі звичайного життя. Також черпали натхнення в культурі андських народів.

[Даніель Манріке, художник]:
«Для мене, як для художника-монументаліста, велика радість створити таку чудову картину. Особливо тому, що я малював у районі, де виріс. Я зробив його барвистим».

На пагорбі Сан-Крістобаль останні десятиліття селилися люди, які перебралися до Ліми з різних куточків Перу. Усі ці роки їхні будинки стояли непофарбованими. Влада міста вирішила відремонтувати фасади будівель як мінімум десяти тисяч мешканців. Так з’явився проєкт «Веселка». Його фінансувала не лише адміністрація, а й приватна малярська компанія.

Гігантську картину на пагорбі видно з різних районів Ліми.
Коротке посилання на цю сторінку:

На сірому пагорбі в Лімі намалювали гігантську картинуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЯк панди граються на снігу в зоопарку у Бельгії40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: