19.11.2024
Телеканал NTD

Навіщо квіти з весіль відправляють до психіатричної лікарні

Навіщо квіти з весіль відправляють до психіатричної лікарні

Такі розкішні букети прикрашають весільні та інші урочистості в бразильському Сан-Паулу. Але на цьому їхня місія..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Такі розкішні букети прикрашають весільні та інші урочистості в бразильському Сан-Паулу. Але на цьому їхня місія не закінчується. Автор проєкту — оформлювач заходів Бруно Зані.

[Бруно Зані, автор проєкту]:
«Сьогодні на вечірках це розкішні декорації, а завтра їхнє призначення буде іншим. Усе йде на соціальний проєкт допомоги нужденним».

Після заходів квіти відправляють до психіатричних лікарень.

[Вагнер Гаттас, голова інституту психіатрії]:
«Це перший такий проєкт у психіатрії як у Бразилії, так і в усьому світі. Отримувати квіти — це дуже гарний процес. Атмосфера в психіатричній лікарні стає яскравішою».

Тут пацієнти роблять із них власні композиції.

[Ана Лаура Алвес, терапевт]:
«Коли в людини психічний розлад, вона втрачає багато свободи й можливість вибору. Гадаю, наша головна мета — повернути їм цю можливість. Це для них дуже важливо».

[Ілса Араухо, пацієнтка]:
«Дивишся на квіти й думаєш: “Яка радість!” Це додає життю сенсу».

Зібрані наново букети пацієнти часто дарують одне одному.

[Ілса Араухо, пацієнтка]:
«Дуже зворушливо бачити, що комусь потрібне те, що я роблю, особливо тут, у лікарні. Бачити настрій людей, їхню подяку».

[Ренато дель Сант, психіатр]:
«Вони приносять квіти, щоби відродити красу. Відродження краси — частина лікування психічного розладу. Дивіться, як чудово: квіти, композиції, чудові речі, зроблені нашими пацієнтами. Це повернення до естетики».

Коротке посилання на цю сторінку:

Навіщо квіти з весіль відправляють до психіатричної лікарніНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тварин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: