20.01.2024
Телеканал NTD

5000 орхідей прикрасили лондонську оранжерею

5000 орхідей прикрасили лондонську оранжерею

Ця квіткова композиція в Королівських ботанічних садах К'ю, що в Лондоні, уособлює схід сонця в Коста-Риці...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ця квіткова композиція в Королівських ботанічних садах К’ю, що в Лондоні, уособлює схід сонця в Коста-Риці. Центральноамериканська країна стала натхненням для нового фестивалю орхідей у британській столиці. Тут можна побачити 5000 квіток.

[Альберто Трінко, працівник Садів К’ю]:
«Такому люди завжди раді. Особливо тому, що ця виставка відкривається наприкінці зими, коли на вулиці ще похмуро, ідуть дощі, холодно й квіти в садах ще сплять».

Планувати фестиваль починають за рік. А на створення експозиції іде майже місяць. У цей час в Оранжереї принцеси Уельської працює понад десяток садівників. Крім того, щодня допомагає не менш як десять волонтерів.

Флористи також створили фігури тварин Коста-Рики. Матеріали використали природні. Наприклад, черепахи — з берести. А цей птах виду квезал – із листя. Стародавні мая та ацтеки вважали його священним.

У Садах К’ю росте 1600 видів орхідей. Але в природі їх значно більше.

[Майкл Фей, науковий співробітник Садів К’ю]:
«У світі існує коло 28 тисяч видів орхідей. Охоронний статус надали 2000 видів, і більш як половина з них перебуває під загрозою зникнення».

Орхідеї є на всіх континентах, крім Антарктиди. Переважно в тропіках. Вони можуть виростати від кількох міліметрів до 35 метрів завдовжки. Більша їх частина росте на деревах. Інші — на землі та скелях.

Працівники Садів К’ю співпрацюють із колегами з Коста-Рики, щоб допомогти їм зберегти в природі найуразливіші види орхідей.

Виставка в Оранжереї принцеси Уельської працюватиме до початку березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

5000 орхідей прикрасили лондонську оранжереюФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: