27.03.2024
Телеканал NTD

Притулок у Болівії рятує андських ведмедів та інших звірів

Притулок у Болівії рятує андських ведмедів та інших звірів

Андський ведмідь став прообразом ведмежати Паддінгтона з пригодницького фільму. А кіногерой, своєю чергою, надихає фундаторів цього..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Андський ведмідь став прообразом ведмежати Паддінгтона з пригодницького фільму. А кіногерой, своєю чергою, надихає фундаторів цього притулку для тварин рятувати диких звірів у Болівії.

[Вікі Оссіо, засновниця притулку]:
«Хоча у фільмі (“Пригоди Паддінгтона”) показали рудо-коричневого ведмедя, але в Перу живуть лише андські ведмеді (з чорним хутром). У Болівії їх називають ведмедями хукумарі, а в інших місцях — очковим ведмедем».

Саме з андського ведмедя й почалася історія притулку. 15 років тому в нелегальних торговців забрали майже осліплого від побиття ведмедя з кличкою Арума. Вікі та її чоловік прихистили тварину. Вони перетворили свою ділянку землі, що за 80 кілометрів від Ла-Паса, на маленький заповідник.

Зараз тут підростає ще двоє врятовані ведмежати. Доглядати за ними та іншими підопічними допомагають волонтери.

[Ноелія Чалькон, волонтерка]:
«Це маля, коли його привезли, було ледь живим через недоїдання й жорстоке поводження. Воно дуже страждало. А зараз одужує й підростає».

У притулку також живуть мавпи, папуги та інші підопічні. Майже всіх цих звірів та птахів забрали в нелегальних торговців тваринами. Під час пандемії мешканців притулку побільшало. За 15 років тут урятували 900 тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Притулок у Болівії рятує андських ведмедів та інших звірівХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в Німеччині40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: