26.03.2024
Телеканал NTD

Кіт у рамці: японка робить реалістичні 3D-портрети чотирилапих друзів

Кіт у рамці: японка робить реалістичні 3D-портрети чотирилапих друзів

Здається, ще мить — і цей кіт підведеться й піде у своїх справах. Але це лише..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Здається, ще мить — і цей кіт підведеться й піде у своїх справах. Але це лише суперреалістичний об’ємний портрет. Такі робить японська художниця Саті.

Вона, крім великої посидючості, має ще кілька секретів. Завдяки їм досягає разючої подібності портретів із живими котами.

[Саті, художниця]:
«Щоб відтворити не просто забарвлення, але його унікальні відтінки, я купую дуже багато валяної вовни. Наприклад, я маю десятки відтінків білого кольору. Я старанно вибираю потрібний, як у живого кота».

Спочатку Саті вивчає фотографії кота. Потім щонайменше десять днів готує матеріал для 3D-портрета. Найважче — очі. Раніше майстриня купувала їх у магазині. Тепер робить сама. На пластиковій основі малює райдужну оболонку, а на скляній півсфері — зіниці. Потім усе склеює.

[Саті, художниця]:
«Гадаю, дух кота проникає у твір мистецтва тоді, коли я роблю очі. Я відповідально підходжу до цього завдання».

На один портрет іде місяць. Працює майстриня по десять годин щодня.

Саті почала творити сім років тому. Спочатку це було просто захопленням. Та коли вона виклала фотографії портретів в інтернет, посипалися замовлення з усієї Японії та з-за кордону.

Зараз має 600 тисяч підписантів у соцмережах. Каже, що її роботи багатьох надихнули взяти котів із притулків.

Тепер Саті планує провести виставку, присвячену покинутим котам. Сподівається, що ще більше людей прихистить бездомних мурчиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кіт у рамці: японка робить реалістичні 3D-портрети чотирилапих друзівЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Кішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: