28.02.2024
Телеканал NTD

«Цибуля без сліз» з’явиться в магазинах Великої Британії

«Цибуля без сліз» з'явиться в магазинах Великої Британії

24 роки селекції та п'ять мільйонів доларів. Результат – «цибуля без сліз». Так називають цей новий..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

24 роки селекції та п’ять мільйонів доларів. Результат – «цибуля без сліз». Так називають цей новий для Європи сорт сільськогосподарської рослини. Незабаром його почнуть продавати в британських супермаркетах.

[Роберт Олдершоу, директор сільськогосподарської компанії]:
«Шкірка в неї світліша й більше лущиться, а британська цибуля – темно-коричневого кольору. Однак розмір, форма і все інше – як у звичайної цибулі».

Щоб створити такий овоч, фахівці виводили гібриди негострих сортів цибулі аж поки досягли мети.

[Роберт Олдершоу, директор сільськогосподарської компанії]:
«Вона майже не гостра як порівняти зі звичайною цибулею. У ній значно менше природних сполук, які спричиняють сльози».

Чим довше така цибуля лежить, тим менше сліз спричиняє. Тому в продаж надійде торішній урожай, зібраний в Іспанії.

Пакунок із трьох цибулин коштує півтора фунта стерлінгів – це коло 50 гривень. Утричі дорожче, ніж звичайна. Платити готові не всі.

[Кеті Брайсон, кулінарний блогер]:
«Платити втричі більше лише для того, щоб не плакати — для мене це зайве. Мій бюджет обмежений. Цибуля вважається дешевим продуктом. Якби мені треба було нарізати багато цибулі, то, мабуть, і купила б. Але в таких випадках я купую вже нарізану й заморожену цибулю».

За словами постачальників, на ціну впливають транспортні витрати й невелика врожайність нового гібриду. Також треба окупити селекцію. До речі, у США таку цибулю продають уже чотири роки.

Коротке посилання на цю сторінку:

«Цибуля без сліз» з’явиться в магазинах Великої БританіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчяДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідеміїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024Нові протези дають змогу відчувати температуру предметів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: