[Роберт Олдершоу, директор сільськогосподарської компанії]:
«Шкірка в неї світліша й більше лущиться, а британська цибуля – темно-коричневого кольору. Однак розмір, форма і все інше – як у звичайної цибулі».
Щоб створити такий овоч, фахівці виводили гібриди негострих сортів цибулі аж поки досягли мети.
[Роберт Олдершоу, директор сільськогосподарської компанії]:
«Вона майже не гостра як порівняти зі звичайною цибулею. У ній значно менше природних сполук, які спричиняють сльози».
Чим довше така цибуля лежить, тим менше сліз спричиняє. Тому в продаж надійде торішній урожай, зібраний в Іспанії.
Пакунок із трьох цибулин коштує півтора фунта стерлінгів – це коло 50 гривень. Утричі дорожче, ніж звичайна. Платити готові не всі.
[Кеті Брайсон, кулінарний блогер]:
«Платити втричі більше лише для того, щоб не плакати — для мене це зайве. Мій бюджет обмежений. Цибуля вважається дешевим продуктом. Якби мені треба було нарізати багато цибулі, то, мабуть, і купила б. Але в таких випадках я купую вже нарізану й заморожену цибулю».
За словами постачальників, на ціну впливають транспортні витрати й невелика врожайність нового гібриду. Також треба окупити селекцію. До речі, у США таку цибулю продають уже чотири роки.
Коротке посилання на цю сторінку: