25.03.2024
Телеканал NTD

Екологічний міст для пум збудують на півострові Олімпік у США

Екологічний міст для пум збудують на півострові Олімпік у США

Влучний постріл — і пума Лілу дістала укол дротиком зі снодійним. Тепер найголовніше — змусити її..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Влучний постріл — і пума Лілу дістала укол дротиком зі снодійним. Тепер найголовніше — змусити її спуститися з дерева, доки вона не заснула. Крики й гавкіт собак зробили свою справу, і спляча Лілу — уже в руках фахівців. Вони змінюють у нашийнику батарейку.

Лілу живе на півострові Олімпік американського штату Вашингтон. Вона одна із 60 пум, які беруть участь у дослідженні. Його проводять, щоб виявити місця, де ці хижаки з’являються найчастіше.

[Марк Елброх, експерт із пум]:
«Пуми дуже важливі для багатьох видів тварин, рослин та комах. Вони як сполучна ланка в екосистемі. Пуми її збагачують, допомагаючи поживним речовинам переміщатися, і також діють як клей, утримуючи разом усі частини екосистеми та зміцнюючи її».

У цьому регіоні пуми стоять на вершині харчового ланцюжка. Вони полюють на великих тварин, таких як лосі та олені. Проте не з’їдають усю тушу. Залишки здобичі дістаються іншим хижим ссавцям, а також птахам та комахам.

[Сет Райлі, еколог]:
«Є ще одне — пуми досить вразливі, бо їхня популяція надто мала. Особливість пум у тому, що це єдиний вид, який виконує роль вищого хижака. Вони часто полюють на оленів. Це їхня основна здобич».

Зараз над пумами нависла небезпека, бо вони ізольовані на півострові й не можуть шукати собі пару в сусідніх лісах. Шлях туди перегороджує траса. Нею щодня проїжджають 100 тисяч автомобілів, блокуючи пересування диких тварин.

Розв’язати проблему може екологічний міст.

[Глен Каліш, біолог]:
«Такі споруди дають змогу тваринам мігрувати. Проте будувати мости слід правильно — так, щоби звірі захотіли ними переміщатися. Тобто споруда має бути в такому місці, де тваринам буде зручно переходити».

Спостереження за 60-ма пумами на півострові допоможе фахівцям вибрати правильне місце для будівництва природного коридору.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екологічний міст для пум збудують на півострові Олімпік у СШАЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянУ Дубаї корали вирощують по-новомуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: