19.10.2024
Телеканал NTD

Фірма робить із викинутих масок зарядки для телефонів

Фірма робить із викинутих масок зарядки для телефонів

Пандемія COVID-19 створила у світі буквально цунамі медичних відходів. Здебільшого це маски для обличчя, виготовлені з..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Пандемія COVID-19 створила у світі буквально цунамі медичних відходів. Здебільшого це маски для обличчя, виготовлені з пластику.

Що робити з такими відходами, вигадала одна тайванська фірма. Вона перетворює використані маски на деталі для телефонних зарядок.

Компанія розробила обладнання, яке поєднує в собі подрібнювач, прес і механічну руку, яка автоматично виготовляє деталі. Для цього роботи спочатку подрібнюють відходи, потім нагрівають їх і перетворюють на своєрідне тісто із пластику.

[Артур Хуан, голова компанії-розробника]:

«Ми просто подумали, що можемо переробити ці відходи замість того, щоб їх викидати, що можемо створити щось цінне. Ми вирішили, що було б непогано перетворити їх на бездротові цифрові зарядки нового покоління».

З масок роблять каркас зарядок. Потім до нього додають інші електронні деталі.

Одним із перших клієнтів фірми став місцевий банк. Він забезпечив бездротовими зарядками всіх своїх працівників.

[Сінді Лінь, виконавчий віцепрезидент банку]:
«Ми зібрали коло 10 тисяч масок, додали матеріал, який надала ця компанія, і зробили понад 40 тисяч зарядок для всіх наших співробітників. Вони радо отримали такий подарунок, бо кожна зарядка відрізнялася від інших».

Компанія-розробник не планує починати масове виробництво зарядок із масок. Але вона продає інші товари з переробленого пластику, такі як горщики для квітів і окуляри.

Відходи пандемії — велика проблема. Звіти показують, що лише 2020 року до океанів потрапило коло мільярда 600 мільйонів масок. На те, щоб вони повністю розклалися, треба близько 450 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фірма робить із викинутих масок зарядки для телефонівЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочим

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: