20.11.2024
Телеканал NTD

Дослідження: бегемоти впізнають один одного по голосу

Дослідження: бегемоти впізнають один одного по голосу

Ці бегемоти мозамбікського заповідника, схоже, активно розмовляють між собою. І це спілкування зацікавило науковців. Дослідники використали..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ці бегемоти мозамбікського заповідника, схоже, активно розмовляють між собою. І це спілкування зацікавило науковців. Дослідники використали технології розпізнавання голосу, щоб ліпше зрозуміти, як ці тварини взаємодіють.

Відомо, що бегемоти досить агресивні. Хоча вони живуть групами, але спілкуються мало. Вчені з’ясували, що, однак, вони добре знають голоси одне одного.

Звіт підготували біоакустики — фахівці, які вивчають звуки та сигнали, що видають тварини.

Під час дослідження вони відтворювали голоси бегемотів різним групам цих тварин.

Коли старший бегемот-самець чув звучання особини не зі свого стада, він реагував агресивно, одразу ж розпізнаючи чужинця.

[Ніколя Матевон, співавтор дослідження]:
«Бегемоти видають дуже сильні звуки на низькій частоті, дуже низькі звуки. Треба було принести дуже гучні колонки, щоб їх відтворити».

Дослідники кажуть, що звуки тварин можуть багато розповісти про те, як вони живуть та як взаємодіють.

[Ніколя Матевон, співавтор дослідження]:
«Один чи два бегемоти підійшли до колонки й продемонстрували стандартну поведінку. Вони почали розкидати послід. Це характерно для бегемотів. Якщо звуки незнайомі, вони мітять свою територію».

Водночас бегемоти так не поводилися, коли науковці програвали звуки тварин із їхнього стада.

Дослідники кажуть, що хоч нині бегемотам і не загрожує зникнення, їх однаково слід захищати. Ті втрачають середовище існування. Також дедалі частіше трапляються конфлікти з людьми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження: бегемоти впізнають один одного по голосуЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: