28.10.2024
Телеканал NTD

Один із найбільших у світі коралових рифів знайшли в Тихому океані

Один із найбільших у світі коралових рифів знайшли в Тихому океані

Це один із найбільших коралових рифів, що ростуть на глибині понад 30 метрів. Нещодавно його виявили..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Це один із найбільших коралових рифів, що ростуть на глибині понад 30 метрів. Нещодавно його виявили в Тихому океані. Він простягається на три кілометри.

Зазвичай корали розмножуються на мілководді. Цей же розвивається на глибині від 35 до 70 метрів. Водночас на нього, схоже, не вплинула ні діяльність людей, ні зміна клімату. На вигляд він цілком здоровий, без ознак знебарвлення.

[Летиція Ебуїн, дослідниця]:
«Немає жодних ознак хвороби чи відмирання. Це означає, що на нього не вплинула діяльність людей, знебарвлення чи забруднення».

Корали знайшли біля берегів Французької Полінезії місцеві дайвери. Це було звичайне занурення. Уже наприкінці минулого року вони увійшли до складу дослідницької групи, щоб задокументувати знахідку.

Дійшли висновку, що риф не постраждав, бо росте на глибині. Але небезпека для нього все ж існує.

[Марк Ікін, дослідник]:
«Він зазнаватиме не лише звичайних загроз, а й деяких інших. Наприклад, він менш різноманітний, ніж мілководні рифи, складається з інших видів коралів та риб».

На дослідження рифу під водою загалом пішло коло 200 годин. Фотографувати риф, вимірювати й брати зразки було особливо складно на великій глибині.

Як показують дослідження, за останні 10 років у світі загинуло 14 % коралових рифів. Це сталося через різні чинники, зокрема через потепління Світового океану, що призводить до знебарвлення.

Учені сподіваються, що дослідження недавно виявленого рифу допоможе зрозуміти, наскільки глибоководні корали стійкі до зміни клімату й впливу людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Один із найбільших у світі коралових рифів знайшли в Тихому океаніЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНоутбук із подвійним екраном та майбутнє прозорих дисплеїв — новинки CES-2024Як можна визначити рак грудей за відбитком пальцяПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: