24.04.2024
Телеканал NTD

20 тисяч в’язальниць створили кораловий риф із пряжі

20 тисяч в'язальниць створили кораловий риф із пряжі

Яскраві корали й морські істоти. Тут усе, як на дні моря. Тільки цей ліс із коралів..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Яскраві корали й морські істоти. Тут усе, як на дні моря. Тільки цей ліс із коралів не справжній, а вив’язаний гачком. Він розмістився в художньому музеї в німецькому Баден-Бадені.

Виставка має привернути увагу до того, що коралові рифи знебарвлюються й руйнуються. Експонати вив’язали 20 тисяч осіб із різних міст та країн. Проєкт стартував 17 років тому.

[Маргарет Вертгайм, кураторка виставки]:
«Це колективний проєкт, у якому беруть участь тисячі людей, переважно жінки. Вони разом створюють твір мистецтва, схожий на коралові рифи. Рифи містить мільярди крихітних коралових поліпів, тому нашу роботу створили тисячі людей».

У проєкті порятунку коралових рифів загалом бере участь понад два мільйони осіб.

Коралові рифи — це дуже важлива екосистема Світового океану. У них нереститься риба й підростають мальки. Також серед коралів живе багато морських мешканців, зокрема ракоподібні, молюски та голкошкірі. До того ж рифи захищають береги від ерозії.
Коротке посилання на цю сторінку:

20 тисяч в’язальниць створили кораловий риф із пряжіБалабан — душа музичної культури АзербайджануКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: