25.03.2024
Телеканал NTD

Трамвай-ресторан навіює спогади про минуле

Трамвай-ресторан навіює спогади про минуле

Калькутта — єдине місто в Індії, де ще ходять трамваї. Але цей вагон уже нікуди не..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Калькутта — єдине місто в Індії, де ще ходять трамваї. Але цей вагон уже нікуди не поїде й навіки залишиться на місці. Його переробили на ресторан, і він став ще однією окрасою міста.

У салоні розмістили кілька столиків, а попереду біля керма завмерла скульптура водія. У ресторані завжди людно.

[гостя ресторану]:
«Найкраще в цьому трамваї-ресторані те, що він навіює спогади про дитинство. Я й досі пам’ятаю, як містом ходили трамваї. Таке відчуття, що все повернулося».

Трамваї пустили в Калькутті 1902 року, в епоху британського правління. Раніше більша частина містян користувалася ними щодня. Але автобуси, метро й власні автомобілі поступово їх витіснили.

Цей вид електричного транспорту вже погано вписується в дорожню інфраструктуру, бо він надто великий і повільно їздить. Зараз у Калькутті працюють лише шість трамвайних ліній, а 80 років тому їх було 37.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамвай-ресторан навіює спогади про минулеНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: