26.11.2024
Телеканал NTD

«Конвой свободи» не планує їхати зі столиці Канади

«Конвой свободи» не планує їхати зі столиці Канади

У столиці Канади запровадили режим надзвичайного стану через протест далекобійників. Вони з'їхалися сюди на своїх вантажівках..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У столиці Канади запровадили режим надзвичайного стану через протест далекобійників. Вони з’їхалися сюди на своїх вантажівках з усієї країни. Водії невдоволені жорсткими протиковідними заходами, які позначилися на їхній галузі.

Уже майже два тижні вони блокують багато вулиць міста та постійно сигналять. Кажуть, що їхня акція безстрокова. Назвали її «Конвой свободи». Тепер його вимоги більш політичні. Багато хто виступає проти уряду Джастіна Трюдо.

Сам прем’єр назвав протестувальників маргінальною меншістю, проте виключив можливість силового розгону акції силами армії. Зараз Трюдо із сім’єю в ізоляції, бо в нього виявили COVID. Але де саме вони перебувають, невідомо. Свою квартиру в центрі Оттави вони залишили з міркувань безпеки.

Проте протести проходять мирно. На акції організували розваги для дітей та дорослих, а також там роздають їжу й напої. 5 лютого в Оттаві протестувало близько 5000 осіб.

[протестувальник]:
«Я тут, щоби заявити, що невакцинованих громадян уже два роки цькують. Це суперечить свободі слова в Канаді. Не можна цього робити, бо деякі люди слухають ці образи на адресу невакцинованих і повторюють це в соціальних мережах».

Поліція в Оттаві обіцяє штрафувати кожного, хто надаватиме протестувальникам хоч якусь матеріальну допомогу, наприклад забезпечуватиме їх бензином. Проте далекобійники кажуть, що їхати не планують і що обмеження якось намагатимуться обійти.

Водночас одна відома платформа збору коштів під тиском канадського уряду заблокувала сторінку, на якій збирали гроші на підтримку протестувальників. Було зібрано 10 мільйонів доларів. Спочатку платформа хотіла віддати їх на благодійність, але пізніше пообіцяла повернути усі кошти відправникам.

Протести проходять і в інших містах, зокрема в Торонто, Квебеку та Вінніпегу.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Конвой свободи» не планує їхати зі столиці КанадиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: