24.01.2024
Телеканал NTD

В Англії після реставрації відкрився знаменитий бальний зал

В Англії після реставрації відкрився знаменитий бальний зал

Розкішна й блискуча — такою постала після реставрації дерев'яна підлога бального залу в Блекпульській вежі у..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Розкішна й блискуча — такою постала після реставрації дерев’яна підлога бального залу в Блекпульській вежі у Великій Британії. Тут щорічно проходить найпрестижніший у світі конкурс із бальних танців.

До кожного танцювального сезону ремонтують підлогу. Це робить команда досвідчених реставраторів. Вони знімають стошаровий лак, потім полірують усю підлогу й лакують заново. Паркет складається із 30 тисяч дощечок із дуба, червоного дерева та горіха. Фахівці обіцяють, що танцюристи обов’язково помітять різницю з тим, як було до реставрації.

Люстри теж періодично доводять до ладу. Їх очищають від пилу й замінюють перегорілі лампочки. Для цього люстри опускають до самої підлоги.

Блекпульську вежу звели понад сто років тому. Бальний зал відкрився наприкінці ХІХ століття. Спочатку він був невеликим, а потім з’явився просторіший. Щороку тут виступають тисячі танцюристів.

Блекпульська вежа — символ міста й популярна пам’ятка. Щороку вона приваблює десятки тисяч туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Англії після реставрації відкрився знаменитий бальний залМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: