27.02.2024
Телеканал NTD

500-річну статую ацтекського божества показали в Мехіко

500-річну статую ацтекського божества показали в Мехіко

Ось такий вигляд мало божество ігор, краси й танців у виставі ацтеків. Статую бога Шочіпіллі вирізали..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось такий вигляд мало божество ігор, краси й танців у виставі ацтеків. Статую бога Шочіпіллі вирізали з каменю 500 років тому. Потім сотні років вона пролежала в землі. Її виявили під час розкопок у 2019 році.

Тепер кам’яну фігуру виставили в музеї Темпло Майор у Мехіко.

[Патрисія Ледесма, директор музею]:
«Її знайшли в одному з чотирьох районів стародавнього Теночтітлана, де багато релігійних символів. Шочіпіллі, ймовірно, пережив багато пригод, перш ніж його знайшли археологи. Зрештою він потрапив до нас, щоби ми ним захоплювалися».

Висота статуї – 36 сантиметрів. Головний убір нагадує корону чи діадему. У кам’яного божества відкритий рот, і видно сім зубів. Навколо рота хвилясті лінії. Вони символізують квітку.

Ім’я Шочіпіллі перекладається як «принц квітів». На честь божества ацтеки проводили свято прощання з квітами.

На початку XIX століття було знайдено іншу статуетку Шочипіллі. Вона зберігається в Національному антропологічному музеї в Мехіко.
Коротке посилання на цю сторінку:

500-річну статую ацтекського божества показали в МехікоСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: