23.10.2024
Телеканал NTD

Новинки CES: бритви з підігрівом та роботи, які копіюють рухи людей

Новинки CES: бритви з підігрівом та роботи, які копіюють рухи людей

На сцену в супроводі робота. Так голова Hyundai з'явився перед публікою на технологічній виставці CES у..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

На сцену в супроводі робота. Так голова Hyundai з’явився перед публікою на технологічній виставці CES у Лас-Вегасі.

Південнокорейський автовиробник дозволив глянути на спільну з Boston Dynamics розробку. Цю фірму Hyundai придбав торік у червні.

[Чон Ий Cон, голова Hyundai]:
«З погляду технологій об’єднання робототехніки з метавсесвітом матиме величезний вплив. Наші рішення мобільності перетворяться на те, що ми називаємо метамобільністю».

Компанія презентувала Модулі PnD. Це одноколісні пристрої, які можна встановлювати на майбутні засоби пересування, наприклад, для людей з інвалідністю. Їх також можна використовувати в офісах, щоб рухати будь-які меблі.

[Тім Стівенс, головний редактор технологічного вебсайту]:
«Тобто робочий простір обертається навколо вас і ваших потреб замість того, щоб ви ходили з однієї кімнати до іншої. Це дуже цікава концепція».

Hyundai також показала майбутні автомобілі швидкої допомоги. Їх можна буде з’єднувати й створювати лікарню там, де це необхідно. А ще розповіла про метавсесвіт — віртуальну реальність, яка має доповнювати інтернет і мобільність.

Наприклад, роботи зможуть точно повторювати рухи людини й забезпечувати так звану телеприсутність. Це коли ви бачите все, що «бачить» робот, а він точно копіює ваші рухи. Прямо як у фільмі «Аватар».

Так фахівець, перебуваючи в одній країні, зможе відремонтувати якийсь прилад в іншій. А ще дивовижнішою стане прогулянка Марсом у реальному часі.

Компанія P&G показала на CES «розумну» зубну щітку. Світловий індикатор сигналізує користувачеві, коли він притискає щітку занадто слабко чи сильно, і коли ідеальний тиск.

Також компанія показала свою бритву Bugatti. Вона унікальна тим, що лезо — з підігрівом.

Ще одна цікава новинка компанії Preemadonna. Називається Nailbot. Вона допомагає нанести на лак будь-який принт у домашніх умовах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новинки CES: бритви з підігрівом та роботи, які копіюють рухи людейПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: