25.05.2024
Телеканал NTD

Chanel відкрив новий комплекс ательє, зібравши під одним дахом 600 майстрів

Chanel відкрив новий комплекс ательє, зібравши під одним дахом 600 майстрів

Це нове ательє Chanel, що на півночі від Парижа. Тут працюють майстри приблизно десятка партнерів цього..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це нове ательє Chanel, що на півночі від Парижа. Тут працюють майстри приблизно десятка партнерів цього дому моди. Вони створюють аксесуари, взуття, вишивку та інші вироби ручної роботи. І не лише для Chanel, але й для інших домів високої моди й заможних клієнтів.

Площа комплексу — 25 тисяч квадратних метрів. Світло проникає крізь скляні стіни.

Тут працює коло 600 осіб. Серед них майстри з Maison Massaro. Ця копання створює взуття з 1894 року. Дім Chanel придбав її 2002-го. Але співпрацювати вони почали ще у 50-х роках.

[Жан-Етьєн Праш, директор майстерень Maison Massaro]:

«Це культові босоніжки із закритим носком, які Габріель Шанель створила у 50-х роках. Майстерня Massaro зробила для них еластичний ремінець, щоб їх легше було знімати й надівати. А раніше там була застібка. Носик — чорного кольору. Він візуально зменшує стопу й робить образ елегантнішим і легшим».

Працівники нового офісу кажуть, що тепер їм легше звертатися до майстрів іншого профілю, бо вони всі зібралися в одному місці.

[Жулі Доберсет, працівниця майстерні]:
«У нас з’явилося це чудове місце, де багато світла. Ми маємо величезні ательє з усіма новими технологіями. Тож для нас це справді чудово. Гадаю, що у Франції немає іншого такого комплексу».

А ця компанія створює вигадливі вишивки для провідних домів моди. Її художній директор у захваті від нового простору.

[Юбер Баррер, художній директор Maison Lesage]:
«Це справді незвичайна перевага для творчості, натхнення, творення. Виник шанс запропонувати цю нагоду всім дизайнерам».

На офіційному відкритті комплексу побував президент Франції Емманюель Макрон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Chanel відкрив новий комплекс ательє, зібравши під одним дахом 600 майстрівКарнавал у Венеції може стати «платним»Унікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюСендбординг повертається до НамібіїТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахПрогулянка найромантичнішим садом світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: