02.01.2024
Телеканал NTD

Як люди з інвалідністю політали в аеротрубі

Як люди з інвалідністю політали в аеротрубі

Ці люди прикуті до інвалідного візка, але зараз на якийсь час про це забудуть. Їх запросили..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Ці люди прикуті до інвалідного візка, але зараз на якийсь час про це забудуть. Їх запросили політати в аеродинамічній трубі в іспанському місті Емпуріабрава. А допоможе їм у цьому експериментальний протез.

Політ відбувається під наглядом інструктора.

Сільвія не може ходити після нещасного випадку.

[Сільвія Террадельяс, людина з інвалідністю]:

«Чудово, прекрасно. Повне відчуття волі. Здорово. Треба буде спробувати знову».

Хоель відчув неймовірний приплив адреналіну.

[Хоель Комалада, людина з інвалідністю]:
«У мене такого не було цілу вічність. Раніше я працював учителем фізкультури, і після занять виникало таке ж відчуття. Давно його не було. Чудово. Дуже хороший емоційний струс. Це корисно для психіки. Хочу повторити».

Протез, який прикріплюють до ніг, жорстко їх фіксує.

[інструктор]:
«Ці протези допомагають людям утримувати ноги в одному положенні, щоби ті не згиналися. Це дає змогу правильно літати, як це роблять здорові люди».

В аеротрубі політали 20 осіб. Кожен випробував на собі новий протез. Це тестування допоможе вдосконалити пристрій. Після цього в аеродинамічній трубі зможе літати більше людей, які мають травмовані ноги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як люди з інвалідністю політали в аеротрубіУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: