29.03.2024
Телеканал NTD

Розмалювати «Таємну вечерю» пропонують на виставці в Берліні

Розмалювати «Таємну вечерю» пропонують на виставці в Берліні

Розглянути кожну деталь знаменитої «Таємної вечері» й додати до картини своїх барв. Таку можливість надають на..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Розглянути кожну деталь знаменитої «Таємної вечері» й додати до картини своїх барв. Таку можливість надають на інтерактивній виставці в Берліні. Тут ще можна помилуватися гігантською копією «Мони Лізи» й погуляти серед хмар.

Цей високотехнологічний захід занурює у світ творів Леонардо да Вінчі та пропонує уявити, про що думав би зараз великий майстер доби Відродження.

[Лі Саквіц, кураторка виставки]:
«Уявімо, що да Вінчі прокинувся сьогодні, через 500 років. Що б він подумав про технічну революцію? Як би писав картини? Яку б технологію використовував? Ви знаєте, що свого часу він уже говорив про мапи й супутники».

Організатори виставки хочуть показати багатогранність таланту да Вінчі. Його вважають універсальною людиною. Він був не лише художником, але й архітектором, науковцем, винахідником і музикантом.

[Лі Саквіц, кураторка виставки]:
«Виставка, присвячена художнику, — ця ідея не нова. Проте наша натхнена особистістю да Вінчі. З ним пов’язано дуже багато чого. Усі чули про “Мону Лізу” й “Таємну вечерю”, але не всі знають, якою дивовижною людиною він був».

Проєкт готували рік. Над ним працювало понад 20 дизайнерів із семи технологічних компаній та ще 60 фахівців різних галузей.

Це інтерактивне шоу. Воно триває годину. Мета організаторів — надихнути людей.

[Лі Саквіц, кураторка виставки]:
«Висновок такий: кожен може бути творчою особистістю. І навіть якщо ви всього лише піксель, ви однаково робите свій внесок. Це шоу має вселити таке відчуття. Воно оптимістичне, і його треба перенести в повсякденне життя».

Після Берліна виставка вирушить у турне Європою та Америкою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Розмалювати «Таємну вечерю» пропонують на виставці в Берліні200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуКарнавал у Венеції може стати «платним»Музикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїБлакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в ЯпоніїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: