20.12.2024
Телеканал NTD

Подорожувати зі щепленням у ЄС стане простіше

Подорожувати зі щепленням у ЄС стане простіше

Вакцинованим проти коронавірусу стане простіше подорожувати в ЄС. Міністри блоку рекомендували послабити правила для тих, хто..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Вакцинованим проти коронавірусу стане простіше подорожувати в ЄС. Міністри блоку рекомендували послабити правила для тих, хто має сертифікат. Тепер обмежувати пересування треба на основі ситуації конкретної людини, а не регіонів чи країн.

[Клеман Бон, міністр європейських справ Франції]:
«Сьогодні ми ухвалили переглянуті рекомендації щодо подорожей територією Євросоюзу. Як уже робить багато держав, ми фокусуватимемося на кожній людині окремо — вакцинована вона чи ні, а не на епідеміологічній ситуації конкретної країни чи регіону ЄС. Щодо невакцинованих обмеження мають бути суворішими».

Нині сертифікати в ЄС можна активувати, не лише вакцинувавшись, але й перехворівши на COVID або зробивши ПЛР-тест. Водночас правила в кожній країні різні.

Так, Франція, Бельгія та Ірландія не обмежують в’їзд для вакцинованих із країн блоку. Водночас інші держави, серед яких Італія, навпаки, обмежують.

Рекомендації не обов’язкові до виконання. Вони ще дають країнам змогу у виняткових ситуаціях запроваджувати додаткові заходи.

[Клеман Бон, міністр європейських справ Франції]:
«Вони містять деякі винятки для екстрених випадків, коли ситуація в країні чи регіоні надзвичайно погана».

Нові правила діятимуть із 1 лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Подорожувати зі щепленням у ЄС стане простішеНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуВ Україні новий головнокомандувачТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: