26.09.2024
Телеканал NTD

Валенсійці обстоюють справжній рецепт традиційної страви

Валенсійці обстоюють справжній рецепт традиційної страви

Іспанська паелья, можливо, навіть відоміша за храм Святого Сімейства в Барселоні. Її готують майже в усіх..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Іспанська паелья, можливо, навіть відоміша за храм Святого Сімейства в Барселоні. Її готують майже в усіх ресторанах Іспанії. І в багатьох вона асоціюється із морепродуктами. Але що таке справжня паелья?

Заведено вважати, що вперше цю страву почали готувати у Валенсії в епоху правління маврів. Завдяки загарбникам там почали вирощувати рис і шафран. Ці інгредієнти в паельї обов’язкові. Є сотні різних рецептів цієї страви.

У цьому закладі подають найкращу валенсійську паелью в Барселоні. Шеф-кухар готує її так само, як це робили п’ять поколінь його предків.

На розігрітій сковороді обсмажує в оливковій олії курку та кролятину. Потім додає стручкову й білу квасолю, далі — помідори, шафран та паприку, а потім заливає водою. Коли все закипить, кухар кладе круглий рис. І жодних морепродуктів чи ковбаси.

[Хорді Маскарель, шеф-кухар]:
«Щоб назвати це справжньою валенсійською паельєю, треба класти традиційні інгредієнти. Якщо страву називають паельєю з морепродуктів або якось там ще, то хоча б пояснювали (що вона не справжня)».

У Барселоні традиційну паелью, як правило, подають у ресторанах, які далеко від туристичних маршрутів. Приходять туди місцеві жителі.

[жителька Барселони]:
«Іноді я обідаю поза домом і хочу справжньої паельї — такої, яку їм у неділю вдома із сім’єю чи друзями. Але приходиш до ресторану, а там її готують із креветками, мідіями або чимось ще. Це не валенсійська паелья».

Торік у жовтні влада Валенсії надала паельї статус культурної спадщини провінції.

[жителька Барселони]:
«Це добра новина. А інакше до страви додали б і ковбасу. Але це буде не паелья. Буває або рис з усілякими інгредієнтами, або паелья».

Новий статус паельї не означає, що тепер цією назвою не зможуть користуватися ті, хто готує її з морепродуктами. Просто валенсійці хочуть, щоб люди дізналися про їхні справжні кулінарні традиції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Валенсійці обстоюють справжній рецепт традиційної стравиВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: