25.09.2024
Телеканал NTD

У Києві пройшов фестиваль «моржів»

У Києві пройшов фестиваль «моржів»

Сотні людей занурились у крижану воду на Водохреще в Києві. В одному зі столичних парків релігійне..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сотні людей занурились у крижану воду на Водохреще в Києві. В одному зі столичних парків релігійне свято поєднали із фестивалем «моржів». Учасники кажуть, що, занурюючись у крижану воду, очищають не лише душу, але й тіло.

[Микола Ковтуненко, співорганізатор фестивалю «МоржіFest»]:
«Організм перезапускається. Ви відчуваєте внутрішнє тепло, що було заморожене у вас всередині. Воно прокидається, і ваш організм працює».

Під час заходу влаштували запливи та інші змагання.

[Олена Столярчук, учасниця запливу]:
«Скажу так: на межі того, коли відчуваєш, що якщо розвернешся, то можна й не доплисти. Уперше такі відчуття. В окремих зонах дуже холодно».

У запливі на витривалість перемогла киянка Вікторія Білан. Вона моржує вже десять років. Завдяки цьому у 2018-му Вікторія здобула перемогу в міжнародному конкурсі «Miss Extreme World».

[Вікторія Білан, переможниця запливу на витривалість]:
«10 років щастя, зимового щастя. І хоч раніше ненавиділа цей зимовий період, зараз це просто якийсь рай».

Любителі купання в крижаній воді змагалися на дистанціях 20 та 40 метрів. Також плавали на каяках.

Цього дня занурювалися не лише професійні «моржі». Заведено вважати, що на Водохреще вода змиває гріхи. Водночас для багатьох це також перемога над собою.

[Ігор Горбань, киянин]:
«Боротьба зі своїми слабкостями. Усе-таки треба трохи напружитися, щоб зняти теплий одяг і зануритись у холодну воду».

Водночас лікарі не рекомендують купатися тим, хто має хронічні захворювання, хвороби серця або підвищений тиск. Також моржування не сумісне зі вживанням алкоголю.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві пройшов фестиваль «моржів»Без інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в Лондоні200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаВ Італії вимирають газетні кіоскиВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: