20.09.2024
Телеканал NTD

Гігантські тигри й стрибок у майбутнє: світлове шоу на берегах Темзи

Гігантські тигри й стрибок у майбутнє: світлове шоу на берегах Темзи

Вхід до історичної лондонської електростанції «Баттерсі» охороняє червоний тигр, який неначе зроблений з паперу. У Лондоні..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Вхід до історичної лондонської електростанції «Баттерсі» охороняє червоний тигр, який неначе зроблений з паперу. У Лондоні на березі Темзи почався фестиваль світла.

Ця інсталяція змушує відвідувачів порухатися в холодну погоду. Фігура глядача перетворюється на піксельне зображення з 1200 квадратиків, яке під час наближення до нього збільшується, а під час віддалення, навпаки, зменшується.

[Карлін Фієр, представниця електростанції]:
«Це інтерактивний експонат, з яким можна зробити фото. Дітям та сім’ям буде цікаво».

Вугільна ТЕС «Баттерсі» працювала з 30-х до 80-х років минулого століття. На піку виробництва давала Лондонові п’яту частину необхідної електроенергії. Так, завдяки їй вогні горіли в будівлі парламенту та в Букінгемському палаці.

Однак зараз вона вже не працює.

[Карлін Фієр, представниця електростанції]:
«Фестиваль світла ідеально поєднується з найтемнішими місяцями року. Чудовий привід побути на свіжому повітрі, розім’яти ноги, підняти настрій та розважитися темними вечорами».

А ця інсталяція називається «Біжи далі». Її створив італійський художник Анджело Бонелло.

[Анджело Бонелло, автор інсталяції]:
«Я дуже здивувався тому, наскільки вона поєднується з електростанцією “Баттерсі”. Ця станція більше не забруднює повітря. Вона оновилася. Тепер це місце, де можна проводити час і зустрічатися з людьми. Тобто це стрибок у майбутнє».

Фестиваль світла в «Баттерсі» проходить уже другий рік. Загалом заплановано шість шоу. Завершаться заходи наприкінці лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гігантські тигри й стрибок у майбутнє: світлове шоу на берегах ТемзиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Унікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: