23.03.2024
Телеканал NTD

Новим головою Європарламенту обрали політика з Мальти

Новим головою Європарламенту обрали політика з Мальти

Новим головою Європейського парламенту стала мальтійська політикиня Роберта Мецола. Голосування відбулось у французькому Страсбурзі. Мецола перемогла..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Новим головою Європейського парламенту стала мальтійська політикиня Роберта Мецола. Голосування відбулось у французькому Страсбурзі. Мецола перемогла двох інших кандидатів-жінок, набравши 458 із 616 голосів. Другий тур не потрібен.

Новий спікер належить до Націоналістичної партії Мальти, яка входить до правоцентристської Європейської народної партії.

43-річна Мецола стала наймолодшим головою Європарламенту та першою жінкою-спікером за останні 20 років. Вона змінила на цій посаді соціаліста Давида Сассолі, який помер минулого тижня. Йому було 65 років.

З 11 січня Мецола виконувала обов’язки голови, а тепер залишиться на цій посаді на два з половиною роки.

[Роберта Мецола, голова Європарламенту]:
«Дякую вам, дорогі члени Європарламенту. Для мене честь, що ви покладаєте на мене таку відповідальність. Я обіцяю робити все можливе, щоб працювати для цього парламенту та на благо всіх громадян ЄС».

Європейський парламент представляє 450 мільйонів громадян ЄС і називає себе серцем європейської демократії. Цей законодавчий та представницький орган безпосередньо обирають громадяни Євросоюзу.

Європарламент розділяє законодавчі функції із Радою ЄС, а також спільно з нею визначає бюджетну політику Євросоюзу. Також він контролює діяльність Європейської комісії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новим головою Європарламенту обрали політика з МальтиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: