29.02.2024
Телеканал NTD

Аргентина на кілька годин стала найспекотнішим місцем планети

Аргентина на кілька годин стала найспекотнішим місцем планети

Де зараз найспекотніше на планеті? Можливо, в Аргентині. Тут стоїть історична жара. Показники термометрів перевищують 40..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Де зараз найспекотніше на планеті? Можливо, в Аргентині. Тут стоїть історична жара. Показники термометрів перевищують 40 градусів Цельсія, у деяких регіонах доходять до 45 градусів.

[Лукас Берренгуа, метеоролог]:
«У нас спека, яка має незвичайні характеристики. Показники температур ще проаналізують. Але вони, як і тривалість спеки, можуть встановити історичні рекорди Аргентини».

Електромережі не справляються з підвищеним навантаженням, тож у країні вже почалися перебої з електропостачанням. Так, світло вимкнули у столиці Буенос-Айресі та його околицях. Без електроенергії залишилися сотні тисяч людей.

[аргентинець]:
«Удома було як у духовці. Тому я відвів дітей до бабусі купатися в басейні».

[аргентинка]:
«Я народилася тут і бачила, як температура з роками мінялася. До такої ми не звикли. Цей низький тиск мене просто вбиває, не можу його терпіти. П’ю воду літрами й роблю, що в моїх силах. До того ж іще немає електрики. Не знаю що робити».

Гаряче сухе повітря приносить природний феномен Ла-Нінья. Кілька годин тут фіксували найвищу температуру у світі — навіть вищу, ніж у деяких регіонах Австралії, де в той час була ніч.

[Орасіо Родрігес Ларрета, мер Буенос-Айреса]:
«Цими днями потрібно бути обережнішими. Насамперед треба пити багато води, носити легкий одяг яскравих кольорів. Слід намагатися не бути на сонці з 10-ї ранку до 5-ї вечора — у цей час найспекотніше. І вдень треба уникати фізичних навантажень».

Останніми роками в Аргентині було дуже багато лісових пожеж, а рівень води в головній річці Парана впав до рекордного мінімуму за останні 80 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аргентина на кілька годин стала найспекотнішим місцем планети«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Дональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: