25.08.2024
Телеканал NTD

Північна Корея запустила другу за тиждень ракету

Північна Корея запустила другу за тиждень ракету

У вівторок Північна Корея, як припускають, випробувала ще одну балістичну ракету — другу менш ніж за..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У вівторок Північна Корея, як припускають, випробувала ще одну балістичну ракету — другу менш ніж за тиждень. Схоже, голова КНДР має намір виконати обіцянку, яку дав у новорічній промові — посилити військову міць.

Чиновники Південної Кореї та Японії заявили, що такі запуски дедалі більше дестабілізують ситуацію в регіоні.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:
«Північна Корея нещодавно вже запускала балістичні ракети. І Рада Безпеки ООН уже обговорювала, як на це відповісти. Дуже прикро, що за таких обставин Північна Корея і далі запускає ракети».

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що запуск зафіксувала південнокорейська та американська розвідслужби.

[Пу Сон Чхан, речник міністерства оборони Південної Кореї]:

«Зараз розвідки Південної Кореї та США проводять ретельний аналіз, щоб зібрати більше інформації».

Резолюції Ради безпеки забороняють Північній Кореї випробовувати балістичні та ядерні ракети, а також накладають санкції у зв’язку з цими програмами.

[Лінда Томас-Грінфілд, постпред США в ООН]:
«КНДР і далі створює зброю масового знищення та балістичні ракети, що загрожує міжнародному миру та безпеці. І нещодавній запуск балістичної ракети свідчить про намір КНДР розширити свій незаконний потенціал озброєнь».

Переговори між Пхеньяном і Вашингтоном поки зайшли в глухий кут. Північнокорейська влада заявила, що відкрита до переговорів, але США мають відмовитися від своєї так званої ворожої політики, яка передбачає санкції та військові випробування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея запустила другу за тиждень ракетуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДональд Трамп переміг на республіканських виборах у Мічигані«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: