20.02.2024
Телеканал NTD

Пожежа в житловому будинку в Нью-Йорку: загинуло 19 людей

Пожежа в житловому будинку в Нью-Йорку: загинуло 19 людей

Це найсмертоносніша пожежа в Нью-Йорку за останні 30 років. 19 осіб загинуло та щонайменше 60 постраждало..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це найсмертоносніша пожежа в Нью-Йорку за останні 30 років. 19 осіб загинуло та щонайменше 60 постраждало внаслідок загоряння в багатоповерхівці в районі Бронкс. Серед загиблих — дев’ятеро дітей. Життя ще 30 людей — під загрозою.

Пожежа почалася через несправний обігрівач у двоярусній квартирі на другому й третьому поверхах. Її жителі, евакуюючись, не зачинили дверей. Тож дим поширився на весь будинок.

[Вінтер Томас, мешканка будинку, де сталася пожежа]:
«Було дуже страшно. Жахливо. Я більше хвилювалася за свою сім’ю, ніж за себе».

На виклик прибуло 200 вогнеборців. Вони знаходили загиблих та постраждалих на кожному поверсі будівлі. У деяких пожежників закінчився в балонах кисень, але вони все одно рятували людей у задимленій будівлі.

Мешканці переважно постраждали через чадний газ. Люди намагалися самостійно вибігти надвір, але задихалися від диму, який заповнив коридори та сходи. За словами деяких жителів, у приміщенні не працювала система пожежогасіння.

Більша частина загиблих — вихідці із Західної Африки.

[Шейх Муса Драмма, голова громади]:
«Це велике горе. Але, на жаль, такі трагедії бували й раніше. Це траплялося вже багато разів. Пожежа забрала багато життів. І це повтор того, що ми вже проходили».

Після пожежі мешканців постраждалого будинку розмістили в місцевій школі. Причини трагедії ретельно розслідуватимуть.

Це друга за останній тиждень смертоносна пожежа в США. Попередня сталася 5 січня у Філадельфії. Тоді загинуло 12 людей, серед них восьмеро дітей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа в житловому будинку в Нью-Йорку: загинуло 19 людейГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: