18.07.2024
Телеканал NTD

У США найвища інфляція за 40 років

У США найвища інфляція за 40 років

Інфляція в США досягла рекордного рівня за останні 40 років. Тепер багато покупців і малий бізнес..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Інфляція в США досягла рекордного рівня за останні 40 років. Тепер багато покупців і малий бізнес ледве зводять кінці з кінцями.

Алекс Крамер — власниця кав’ярні у Вашингтоні. Каже, що останніми місяцями дуже подорожчала і кава, і молокопродукти.

[Алекс Крамер, власниця кав’ярні]:
«Можна помітити, коли в людини закінчуються вільні гроші. Хтось уже замовляє звичайну каву замість капучино. Хтось розплачується монетами. І щоби було зручніше, ми продаємо каву по долару за чашку».

А це продуктовий магазин неподалік. Його власниця зазначає, що зі зростанням цін місцеві товари стають дедалі недоступнішими.

[Тея Мерл, власниця магазину]:
«Від оливкової олії до вина й макаронів — усе подорожчало. Ми ледве зберігаємо статус звичайного продуктового магазину. Тепер наші товари обертаються на ексклюзивні, і люди вже не можуть сказати, що знають, де можна неподалік купити недорогу оливкову олію».

Покупці кажуть, що ціни злетіли приголомшливо швидко.

[Анджела Елкінс, покупниця]:
«Тепер треба бути обережною. Подорожчало все: фрукти, овочі — усі харчі. Немає нічого, що подешевшало б. Усе лише дорожчає».

Індекс споживчих цін у США торік зріс на 7 %. Це найбільший стрибок із 1982 року.

Федеральний резерв заявив, що центробанк США готовий зробити все потрібне, щоб висока інфляція не стала постійним явищем.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США найвища інфляція за 40 роківЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: