25.03.2024
Телеканал NTD

У Лас-Вегасі запрацювала технологічна виставка CES

У Лас-Вегасі запрацювала технологічна виставка CES

На виставці CES у Лас-Вегасі демонструють новітні технологічні розробки. Щорічний захід зібрав провідні компанії, а також..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На виставці CES у Лас-Вегасі демонструють новітні технологічні розробки. Щорічний захід зібрав провідні компанії, а також новачків ринку.

У минулому компанія Sony була відома своїми телевізорами й камерами. Але зараз вона дедалі більше заходить на автомобільний ринок.

На виставці вона показала свій макет позашляховика Vision-S. Він повністю електричний, і на ньому для гарантування безпеки зовні та всередині встановлено 47 датчиків.

Свій перший електрокар компанія показала торік. Теж на CES. А навесні цього року вона планує відкрити свій автомобільний підрозділ під назвою Sony Mobility.

А компанія LG Electronics демонструє будинок майбутнього. У ньому всі прилади активуються голосом, відео можна відкрити з різних екранів, а штрихкоди засканувати, щоб підказати духовці як готувати їжу.

Ще південнокорейський гігант показав нове покоління прозорих OLED-екранів.

[Чо Мін У, віцепрезидент LG Electronics]:
«Наприклад, наші прозорі OLED-екрани можна знайти в поїздах Китаю та Японії. Вони замінюють вікна в потягах. На них демонструється інформація про розклад чи погоду, новини тощо. Водночас пасажири можуть милуватися краєвидами за вікном».

Samsung показала пульт для телевізора на сонячних батареях, який зможе заряджатися через Wi-Fi. Тобто батареї більше не потрібні.

Ще одна новинка — портативний проєктор, який має показувати в кінематографічній якості, а ще обладнаний розумною колонкою, яка активується голосом.

Також Samsung показала пральну машину зі штучним інтелектом. Вона вчиться запам’ятовувати звички господарів, наприклад, як довго потрібно прати й скільки використовувати порошку.

Торік через пандемію виставка проходила лише онлайн. Цього разу відвідувачів уже пускають. Щоправда, їх буде менше ніж два роки тому — коло 75 тисяч замість 170.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лас-Вегасі запрацювала технологічна виставка CESЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: